logo.png

Відкриття клієнту учасника клірингу відокремленого клірингового субрахунку зі спеціальним режимом використання

07-04-2017

З метою вдосконалення обслуговування клієнтів учасників клірингу Розрахунковий центр запровадив нову послугу – відкриття клієнту учасника клірингу відокремленого клірингового субрахунку зі спеціальним режимом використання.

Відтепер субрахунок за операціями із зарахування  та/або списання зобов’язань та/або прав з поставки та/або отримання коштів взаємодіє виключно з поточним/кореспондентським рахунком клієнта учасника клірингу, відкритим у Розрахунковому центрі. Тобто, у систему клірингового обліку кошти зараховуються безпосередньо з поточного/кореспондентського рахунку клієнта учасника клірингу, відкритого у Розрахунковому центрі, та списуються з клірингової системи  на цей же рахунок.

Перевагами цієї послуги є:

  • Самостійне управління клієнтом учасника клірингу власними коштами, розміщеними на поточному/кореспондентському рахунку.
  • Безпосереднє управління переказом коштів на рахунок для здійснення розрахунків та отримання коштів після проведення розрахунків (оминаючи поточний рахунок брокера).
  • Мінімізація ризиків клієнта учасника клірингу - уникнення ймовірних ризиків брокера та ризиків банку брокера.
  • Отримання додаткового прибутку за залишками коштів на рахунках на суму понад 5 млн. грн.
  • Оптимізація витрат.

Спеціально для зручного та ефективного користування даною послугою, Розрахунковим центром оптимізовано тарифи. Зокрема, встановлено єдиний тариф на відкриття поточного та кореспондентського рахунку у розмірі 100 грн., скасовано плату за закриття поточного/кореспондентського рахунку адже дана послуга входитиме до вартості відкриття поточного та кореспондентського рахунку. Також скасовано плату за підключення поточного або кореспондентського рахунку клієнта до системи дистанційного обслуговування "Інтернет-банкінг", так як дана послуга також входить до вартості розрахункового обслуговування поточного або кореспондентського рахунку в системі дистанційного обслуговування "Інтернет-банкінг".

Докладніше про відкриття клієнту учасника клірингу відокремленого клірингового субрахунку зі спеціальним режимом використання можна ознайомитися за посиланням.